RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Офшорний скандал: в Панамі взялися за компанію друга Путіна

Журналістам вдалося отримати нові документи про офшори, пов'язані з президентом РФ Володимиром Путіним і які стосуються однієї з компаній товариша російського лідера, віолончеліста Сергія Ролдугіна.

Про це повідомляє DW.

Варто відзначити, що новий витік охоплює 1,2 млн документів в основному за 2016 і 2017 роки. У них йдеться про те, що стосовно однієї з компаній Сергія Ролдугіна ведеться офіційне розслідування правоохоронними органами Панами за підозрою в економічних злочинах.

Крім того, щодо більшості інших фігурантів "панамського архіву" з Росії проводяться перевірки на предмет відмивання грошей і корупції.

Нагадаємо, що скандал навколо "справи Ролдугіна" виник в грудні 2016 році. Все почалося з того, що в офіс панамського реєстратора офшорів Mossack Fonseca прийшов запит з прокуратури Панами з вимогою надати документи на компанію Ролдугіна International Media Overseas. Запит стосувався розслідування справи про економічний злочин. Пізніше Mossack Fonseca направила владі Британських Віргінських островів "звіт про підозрілу діяльність" і щодо ще однієї компанії віолончеліста - Sonnette Overseas. Аналогічні звіти були спрямовані і відносно компанії сім'ї Ротенбергів.

Як повідомляв "Апостроф", 31 березня агентство Reuters опублікувало повний текст статті, в якій наводиться компромат на президента РФ Володимира Путіна, що дарує дорогу нерухомість своїм коханкам.