RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Найманці Путіна зажадали у Кремля визнати їх учасниками бойових дій

Група "ветеранів збройних сил РФ і бойових дій" звернулася до російської влади з вимогою легалізувати приватні військові компанії і людей, які в них служили.

Про це з посиланням на відповідну заяву повідомляє "Радіо Свобода".

Зараз в Росії членів ПВК "Вагнер" і інших компаній офіційно очікує кримінальне переслідування за статтею "Найманство".

"Протягом уже трьох років до нас надходять скарги і звернення громадян РФ, які отримали поранення в Сирії, які не можуть пройти реабілітацію на території Росії. Через відсутність правового статусу учасника приватної військової компанії солдати і офіцери даних бойових підрозділів, не мають ніякої соціальної , реабілітаційної, економічної підтримки з боку держави. При цьому дані керівники приватних військових компаній ( "Патріот", "Вагнер" і ін.) отримують державні нагороди з рук особисто Президента РФ. У рамках міждержавних переговорів афілійовані структури керівництва ПВК отримують вигідні економічні контракти", - скаржаться в заяві "ветерани".

Крім того, відзначається також, що колишні найманці знаходяться в силових органах РФ на особливому обліку і піддаються постійним перевіркам. Їхні родичі змушені замовчувати факт найманства своїх загиблих синів і чоловіків.

Також в заяві пишуть, що російські найманці воюють не тільки в Сирії, але і в ЦАР, Судані, Ємені, Лівії та інших країнах. При тому, як розповів виданню Євген Шабаев, "голова комітету "Загальноросійського офіцерського зібрання", росіяни вирішують там питання в основному суто фінансового характеру.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, журналістам вдалося знайти докази зв'язку російських найманців, які воюють в Сирії, з Міністерством оборони РФ.