RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Шойгу відзначився лицемірною заявою про війну Росії проти України

Російський міністр оборони Сергій Шойгу, який в 2014 році керував операцією по анексії Криму, раптово заявив, що війна між Україною і Росією неможлива.

Про це він сказав в інтерв'ю італійському виданню Il Giornale, передають "Факти".

"Я вважаю, що пряма конфронтація між Росією і Україною неможлива. У нас одні і ті ж коріння, разом ми пройшли через найскладніші випробування, ми боролися пліч-о-пліч, щоб захистити нашу свободу у Другій світовій війні. Всі родичі моєї матері жили в Україні, і я був хрещений в маленькій церкві в шахтарському місті Стаханов на Луганщині. Я переконаний, що в нашій спільній історичній пам'яті ніколи не буде місця для взаємної конфронтації і ворожнечі ", - заявив Шойгу.

Відзначається, що інтерв'юер ніяк не прокоментував ці слова представника російського уряду.

Однак в тому ж інтерв'ю глава Міноборони РФ озвучив весь набір тез кремлівської пропаганди. Було заявлено, що напруга в світі нібито штучна і створюється американськими елітами, а проти Росії відсутні будь-які докази. Також в РФ вимагають, щоб учасники Нормандського формату, прагнучи до мирк на Донбасі, тиснули не на Кремль, а на українську владу.

Нагадаємо, в минулому році міністр оборони Росії Сергій Шойгу зганьбився з заявою, що за час операції Повітряно-космічних сил РФ в Сирії була звільнена територія в 503 223 кв. км, що майже в три рази перевищує площу цієї держави.