RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Гігантський паразит: в Росії дали жорсткий діагноз країні і путінській владі

З приходом до влади в Росії Володимира Путіна країна могла зробити потужний ривок у розвитку, але в підсумку все звелося до утворення "гігантського паразита", який тягне з держави останні сили.

Про це в ефірі радіо "Ехо Москви" заявила журналістка Юлія Латиніна.

"І це я до того, що, ось, ця держава, в якій розпалася сама тканина. Вона перетворилося на ракове утворення, яке, власне, займається тим, що всі адміністративні органи цієї держави займаються за поодинокими винятками, не тим, що вони обслуговують громадян, а тим, що вони змушують громадян обслуговувати себе. Так? Це ось такий гігантський паразит, який увійшов в тіло Росії і висмоктує з неї всі соки. І Путін це в глибині душі, я думаю, знає, навіть якщо він живе в альтернативній реальності", - говорить вона.

В даному контексті Латиніна згадує про Росію в 1913 році і каже, що тоді країна була великою державою, в якій населення приходило в міста, робило кар'єру і так далі. Однак з приходом більшовиків вбили дуже багато людей, а країну фактично перетворили на фабрику для виробництва зброї.

"Тим не менш, в цій країні була серйозна промисловість, була серйозна наука, була гігантська наукова машина, яка, все-таки, займалася не тільки боротьбою з "буржуазною дівкою" генетикою, а й багато чого створювала", - відзначає вона.

На думку Латиніної, під час приходу Путіна до влади, Росія "знову стояла напередодні ривка, як вона стояла в 1913-му році".

"І ця країна отримала трильйони нафтодоларів за той час, поки їй командував Володимир Володимирович. І на ці трильйони вона могла, мабуть, створити щось більше крім картоплиння і наномазі, і відео про те, як наші могутні боєголовки летять до Флориди.

А країна скінчилася, грошей в країні, наприклад, не залишилося крім державних. Так? Ось, просто зверніть увагу, що будь-який проект в Росії зараз не може бути просто здійснений, бо будь-який складний інноваційний проект вимагає великих грошей. Тому що без грошей виходить, як я вже сказала ... І виходить, що якщо гроші є, то це наномазь, а без грошей якщо це, то це картоплиння, бо, звичайно, картоплиння серйозних вкладень не вимагає", - констатує Латиніна, додаючи, що на даний момент ВВП цілої Росії менше ВВП деяких штатів США.

Як повідомляв "Апостроф", російський опозиціонер Гаррі Каспаров заявив про сповзання Росії в "фашистське болото", а Володимира Путіна назвав "шаленим диктатором".