RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Російський міністр пригрозив Німеччині "дідами": в мережі жорстко відповіли

Російський міністр оборони Сергій Шойгу пригадав Німеччині Другу світову війну і порадив «запитати у дідів» про розмови з Росією з позиції сили.

Таким чином, він відповів на слова глави Міноборони Німеччини Урсули фон дер Ляйен, яка запропонувала говорити з Росією з позиції сили. Варто зазначити, що заява німецького міністра була зроблена ще в квітні 2018 року.

"Якщо говорити конкретно про Німеччину, то, перш ніж говорити такі слова, треба повернутися в історію. І після всього того, що Німеччина зробила в нашій країні, думаю, там ще років двісті б з цього приводу не треба виступати", - сказав Шойгу, зазначивши, що не хотів би говорити "жорсткіше і грубіше", пише Lenta.

Він відзначив, що ті німці, хто не читає історію, можуть "запитати у дідусів".

"Що стосується розмов з позиції сили: знову ж - поверніться в історію. Якщо самі не читаєте - запитайте у дідусів: як це - розмовляти з Росією з позиції сили. Вони, напевно, зможуть розповісти", - пригрозив міністр.

При цьому в мережі браваду Шойгу не оцінили, нагадавши міністрові, що Росія не самостійно воювала проти нацистів у другій світовій, а також порадили краще запитати у "німецьких дідусів, як побудувати за 70 років головну економіку Європи, а не розвалити країну, обікрасти населення і втратити всіх союзників".

Як повідомляв "Апостроф", раніше радник президента України Володимир Горбулін назвав серйозну помилку президента РФ Володимира Путіна у відносинах з Україною і Заходом.