RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Як впаде режим Путіна: з'явився прогноз історика

Провісником падіння режиму президента Росії Володимира Путіна стане революція в Китаї.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий історик, докторант Вільного університету Берліна Олександр Гогун.

"Багато східних європейців концентруються на Кремлі, але ж сама по собі Росія великого змісту не має. В господарському відношенні вона переважно сировинний придаток Євросоюзу, а в політичному - путінський режим, перш за все підпора комуністів в КНР. А російська культура і наука перебувають у зовсім вже жалюгідному стані", - зазначив Гогун.

За його словами, найімовірніше, "китайська революція стане провісником і поштовхом для російської, тобто китайці своїх злодіїв посунуть раніше".

"Система влади в КНР куди більш примітивна, ніж навіть путінщина. Тоталітаризм, монополізм Компартії, виборів ніяких, інтернет під повним контролем, дітей тільки двох можна народжувати", - зазначає історик.

Він додає, що Китай також не надто багатий природними ресурсами, щоб "нескінченно їх розбазарювати і не думати про те, щоб менеджмент став відкритим і ефективним".

Ще однією причиною, яка спровокує радикальні зміни в Китаї, може стати сусідство більш розвинених країн.

"Важливий і китайський менталітет, тобто приклади Тайваню і Сінгапуру. Вони як сир у маслі катаються собі на втіху саме завдяки свободі. Та й процвітаючий Гонконг, де жителі звикли до вільностей, в ході його покрокової інтеграції в червоного гіганта може стати для комуністів дорогим троянським конем", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий письменник передбачив Росії криваве майбутнє.