RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Казахстані судять українця: перші подробиці із залу суду

У Казахстані розпочалися слухання у справі українського журналіста Олександра Горохівського, якого звинувачують в порушенні законодавства про трудову діяльність іноземців в країні.

Про це в понеділок, 17 вересня повідомляє Радіо Свобода.

Як передає видання, що Горохівський, виступаючи на судовому засіданні, повідомив, що приїхав в Казахстан для обміну досвідом на запрошення журналістів газети "Уральська тиждень".

За його словами, візит носив виключно приватний характер, а сама зустріч проходила в форматі вільного спілкування, і не припускала фінансової винагороди, а визначення "семінар" використовували місцеві поліцейські.

Адміністративний протокол Горохівський був складений 15 вересня в Уральську. Поліцейські мотивували звинувачення тим, що у Горохівського немає дозволу на трудову діяльність в Казахстані.

Українському журналісту інкримінували адміністративне порушення, яке пред'являється для в'їзду іноземців, які мають намір здійснювати трудову діяльність в Казахстані.

Журналісту загрожує штраф в розмірі понад 60 тисяч тенге (близько 5000 гривень), адміністративний арешт на строк до 10 діб або видворення за межі країни.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст жорстко висловився з приводу арешту колишнього топ-чиновника "Укргазвидобування".