RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У "вибухонебезпечному" регіоні Росії силовики зі стріляниною придушили заворушення: опубліковано відео

У місті Баксан в російському регіоні Кабардино-Балкарія, де вже кілька днів тривають міжетнічні сутички, вночі Росгвардія розганяла протестуючих кабардинців.

Про це з посиланням на місцевих жителів повідомляє телеканал "Дощ".

На відео, що опинилося в розпорядженні телеканалу, чутно стрілянину.

Місцеві видання пишуть, що стрілянина сталася на посту ДПС, розташованому на розвилці траси "Кавказ". За наявною інформацією, так співробітники поліції намагалися стримати страйкуючих, кілька людей були затримані.

17 вересня в селі Кенделен в Кабардино-Балкарії відбулося міжнаціональне зіткнення. Група кабардинців під керівництвом громадської організації "Шууей Хасе" здійснила сходження на гору Канжаль, приурочене до 310-річчя Канжальскої битви. Похід мав проходити через Кенделен, більшість жителів якого складають балкарці.

Місцеві жителі зупинили учасників походу на шляху до села. Вони заявили, що виступають проти сходження, а битви, річницю якої відзначають його учасники, не було.

У Кенделен прибули співробітники поліції і Росгвардіі, щоб не допустити зіткнення сторін. Слідчий комітет почав дослідчу перевірку щодо подій в селі.

Крім того, очевидці в Youtube також публікують відео сутичок.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", недавно по Росії прокотилася хвиля протестів проти проведення пенсійної реформи.