RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Росії креативно "відреставрували" фасад старого будинку: фото

У російському Санкт-Петербурзі ліпнину на фасаді старої будівлі, яка відвалилася, "домалювали" монтажною піною.

Про це пише "Сноб".

На роботу ремонтників звернули увагу користувачі соцмереж. "Або я щось не знаю, або не розумію, або цьому просто немає логічного пояснення. Відсутні архітектурні елементи фасаду будівлі" домальовують "монтажною піною. І не тільки елементи", - заявила користувачці Фейсбук Perla Lika.

Судячи по знімках з соцмереж, реставрація проводилась працівниками на страхувальних тросах, а у будівлі немає будівельних лісів. Один з ремонтників зізнався, що елементи ліпнини були замінені формою з піни, зверху на яку накладається шар цементу.

У відповідь на запитання журналістів, з чого медальйони були зроблені спочатку, він відповів: "Поняття не маю, з ліпнини, напевно".

У фонді капітального ремонту повідомили, що не мають відношення до робіт, і припустили, що їх веде керуюча компанія.

15 листопада на порталі "Наш Санкт-Петербург" місцеві жителі залишили скаргу на незадоволене стан архітектурних елементів фасаду.

Згідно з документом, в квітні з будинку збивали аварійну штукатурку. В результаті зникли медальйони і оголилися несучі конструкції перекриттів декількох поверхів. За словами жителів, перекриття знаходяться в аварійному стані, але інших робіт в будинку не проводилося. В адміністрації Петроградського району відповіли, що будівля не є аварійним і не потребує термінового ремонту.

Будівля, про який йде мова, було побудовано в 1911-1913 роках. Це прибутковий будинок Ванюкову, де в різний час жили публіцист Олександр Амфітеатров, поет Федір Сологуб, а також вчені та архітектори.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії похвалилися "поїздом майбутнього".