RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Переможець виборів в Грузії жорстко висловилася про дружбу з Росією

Саломе Зурабішвілі, яка виграла президентські вибори в Грузії, не вважає, що зараз відповідний час для співпраці з Росією.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Російській службі BBC".

"Не думаю, що, поки Росія поводиться так, як зараз, з урахуванням того, що відбувається на лінії окупації, де викрадають людей, і ця лінія рухається вглиб нашої території, все ближче до Тбілісі... з урахуванням того, як Росія зараз веде себе по відношенню до України, не думаю, що все це означає, що ми можемо прямо зараз перейти до співпраці", - заявила Зурабішвілі.

Вона також сказала, що Грузія займає проєвропейську позицію, і в разі, якщо західні партнери країни в особі Європи і Америки почнуть діалог з Росією, тоді, звичайно, Грузія не залишиться в стороні.

Раніше Зурабішвілі також висловилася з приводу нападу РФ на українські судна в Керченській протоці:

"Я перебуваю в Інгурі, біля окупаційної лінії і звідси ще один агресивний крок Росії проти України здається ще більш обурливим. Це грубе порушення міжнародного права, в першу чергу, загрожує не тільки суверенітету України, а й безпеки і стабільності в регіоні. Я висловлюю повну солідарність України та її населенню", - написала Зурабішвілі в Facebook.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Грузії в середу, 28 листопада, завершився процес голосування в другому турі останніх прямих виборів президента, в ході яких перемогу здобула кандидат від правлячої партії "Грузинська мрія" Саломе Зурабішвілі.