RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Життя в страху: про що говорять жителі Магнітогорська після вибуху в багатоповерхівці

Мешканці російського Магнітогорська, де рухнув багатоповерховий будинок, сумніваються в офіційній версії з вибухом побутового газу і підозрюють теракт.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Люди багато про це говорять, обговорюють. Ось зараз я йшла поруч з жінкою, ми розговорилися. Вона мені сказала, що від газу так будинок не міг розірватися. Я ж поки не думаю про це, адже в події розбираються компетентні органи", - каже Надія Рукавишникова.

Також розповідають про різні інциденти, які відбувалися в Магнітогорську на початку січня, одразу після вибуху.

Зокрема, як зазначає видання Znak.com, до сих пір виразних відповідей чекають жителі будинків № 91 і № 91/1 (вони розташовані впритул, як два під'їзди одного будинку), яких, за їхніми словами, в ніч з 1 на 2 січня люди в формі змусили вийти зі своїх квартир і сісти в автобуси, припарковані біля дверей під'їзду.

"Близько години ночі я повертався додому. Побачив, що перекрито проспект Леніна, потім помітив оточення, два ряди правоохоронців. Мене зупинили, сказали, що в будинок не можна, і повели в автобус. Там я з сусідами пробув до 6 години ранку, після чого нам просто сказали, що ми можемо повертатися ", - розповів кореспонденту один з мешканців будинку Михайло (ім'я на прохання чоловіка змінено).

Мешканка третього поверху будинку № 91 Ніна, додала, що серед мешканців були і ті, хто відмовлявся виходити в автобуси. У цьому випадку співробітники органів правопорядку забороняли їм залишати власні квартири.

Шестеро людей, опитаних кореспондентом, явно вказали, що в ту ніч все, що відбувається, було схоже на піймання небезпечного злочинця. Крім того, вони відзначили, що о п'ятій годині ранку чули звуки, схожі на постріл.

"У нас всі говорять, що за два дні до інциденту хтось спеціально тут зняв квартиру. Його нібито і вивели. Але, кажуть, живим взяти не вдалося", - повідомила мешканка 7 поверху будинку № 91 Марія.

Мешканці бачать зв'язок між оточенням і вибухом маршрутного таксі, що стався того ж вечора в центрі міста.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", загальне число загиблих в результаті обвалу будинку в Магнітогорську через, імовірно, вибуху побутового газу склало 39 осіб.