RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Очевидці розповіли про смертельний вибух багатоповерхівки в Росії, згадавши українців

Очевидці вибуху в багатоповерховому житловому будинку в російських Шахтах розповіли про інцидент.

Про це пише "Новая газета".

"Ми визирнули у вікно, але нічого не було видно, тільки стіна пилу стояла. У нас всі сусіди повиходили. Стало так страшно. Я подумала, що це хохли на нас напали", - розповіла жінка, яка представилася мешканкою приватного сектора з іншого боку вулиці.

У момент вибуху Світлана Тимофєєва стояла біля плити на своїй кухні в квартирі потерпілого під'їзду на 8 поверсі.

"Я готувала сніданок, всі спали ще, - розповідає вона. - Була сильна вибухова хвиля, посипалося скло, я ще подумала, що заправка вибухнула. Коли вибігла в коридор, то побачила, що він весь завалений, дзеркало лежить, вхідні двері вивернуті. Я відразу почала кликати дітей, вони кричать зі спальні "мама, ми тут!". У нас велика сім'я, з нами живуть мої батьки старенькі, мама довго не відповідала. Слава богу, всі живі. Але жити нам ніде, це наше єдине житло".

З напівзруйнованої квартири їм допомогли вибратися рятувальники, які, за словами очевидців, прибули на місце НП дуже швидко. Через це, до речі, частина евакуйованих залишилися на морозі в тому, в чому вибігли.

"Син вискочив на вулицю, я - слідом. Ось у чому вибігли, в тому і залишилися. Зараз у друзів, о третій годині в штабі попросили зібратися всім, розповідатимуть, що далі з нашими квартирами буде. Не пускають! Нічого не взяли: ні документів, ні одягу...", - розповідає мешканка першого під'їзду будинку №16 Інна Одинцова.

Одна зі зниклих - викладач коледжу Людмила Власова. Вона жила в квартирі на 8 поверсі, яка виявилася повністю зруйнована вибухом. За словами її родичів,

Ще 12 січня жінка скаржилася на запах газу в під'їзді і з цієї причини попросила 16-річну внучку Аліну не приходити до неї на Старий Новий рік.

Вранці дівчинка з жахом дізналася про вибух і про те, що бабуся на зв'язок не виходить. Батько Аліни, Костянтин Шкіндер по телефону підтвердив інформацію: серед врятованих жінки немає і де вона, ніхто не знає. У родині готуються до гіршого.

"Газпром Міжрегіонгаз" одразу спростував повідомлення про те, що хтось із мешканців зруйнованого будинку повідомляв про витік газу.

Версія, яка найчастіше звучить з приводу вибуху в Шахтах - несанкціонована установка газового котла для опалення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували список постраждалих в результаті трагедії.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: Росія, вибух