RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Топ-чиновник Путіна заявив про місячну змову США

Відомий російський сенатор Олексій Пушков заявив, що "епоха фейковий новин" почалася з висадки американських астронавтів на Місяць, якої нібито не було в дійсності.

Про це він сказав в ефірі радіо "Комсомольска правда".

На думку Пушкова, долетіти до Місяця у США не було можливості.

"Я вважаю, що епоха фейковий новин почалася з лжевисадки американців на Місяць. Адже тоді весь світ переконали в тому, що американці долетіли до Місяця. Але таких технічних можливостей не було. При цьому ніяких доказів американці так і не представили. Де двигуни, за допомогою яких вони долетіли до Місяця? Чому їх зараз немає? Де скафандри, що захищають космонавтів від радіації?", - переконаний російський політик.

Нагадаємо, перший візит людини на Місяць стався в 1969 році. Американський астронавт Ніл Армстронг став людиною, яка першою ступила на поверхню супутника Землі. Однак серед конспірологів користується популярністю версія про те, що візиту насправді не було, а знамениті кадри з місячної поверхні були зняті в США на кіностудії.

Варто відзначити, що в самій РФ так звана "теорія місячної змови" неодноразово була об'єктом критики з боку комісії Російської академії наук по боротьбі з лженаукою. Також легендарний радянський льотчик-космонавт Олексій Леонов заперечував в інтерв'ю газетам і на телебаченні існування "місячної змови".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", глава російської держкорпорації "Роскосмос" Дмитро Рогозін розсмішив мережі новиною про створення при космічної компанії духовної семінарії.