RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Фашист, вбивця, злодій: в Росії з'явилися нові могили Путіна, фото і відео

В Єкатеринбурзі (РФ) група місцевих активістів встановила два надгробки президенту Росії Володимиру Путіну - у мерії міста та біля станції метро "Площа 1905 року".

Про це повідомляє Meduza з посиланням на повідомлення активістів в соціальній мережі ВКонтакте.

Відзначається, що російські правоохоронці затримали вже двох активістів організації "Безстроковий протест", причетних до встановлення надгробків з фото Путіна і написами "деспот", "фашист", "вбивця", "злодій" і "народ не забуде, народ не пробачить". Їх після бесіди в відділенні відпустили, але при цьому видали повістку на допит через кілька днів.

Слід додати, що раніше "Безстроковий протест" встановлював надгробки Путіну в місті Набережні Челни. Активістів затримали і відправили під адміністративний протест, однак пізніше ще один надгробок з'явився в Санкт-Петербурзі.

Соціальна мережа Вконтакте деякий час боролася з поширенням фото цих надгробків, відзначаючи, що вони "вводять в оману", проте через кілька місяць керівництво мережі визнало знімки справжніми.

Як повідомляв "Апостроф", в березні в Санкт-Петербурзі активісти встановили "надгробок президенту Росії Володимиру Путіну" з написом "Політичний труп в Російській Федерації".