RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії збираються святкувати ще один День перемоги

У Держдумі РФ з'явився проект про святкування 3 вересня в Росії другого Дня Перемоги - над мілітаристською Японією.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Відзначається, що проект був розміщений в базі даних законодавчої діяльності нижньої палати російського парламенту.

Депутати Держдуми відзначили, що у федеральному законі РФ не відображена дата перемоги над Японією у Другій світовій війні в якості пам'ятної, нібито там лише значиться День закінчення війни 2 вересня. На їхню думку, "суть події, пов'язаної з повним розгромом збройних сил мілітаристської Японії" таким чином не було відображено.

Також російські законодавці звернули увагу на ризики, пов'язані з невизнанням перемоги над Японією, нібито без закріплення цієї дати законність включення Курил до складу РФ можна поставити під сумнів.

"Перемога над мілітаристською Японією, відображена в Акті про її беззастережну капітуляцію, створила надійний правовий фундамент для виключення будь-яких сумнівів у правомірності суверенітету Росії на Сахаліні і Курильських островах, юридично підтвердила неприпустимість і безпідставність будь-яких претензій з даного питання в майбутньому", - говориться в пояснювальній записці.

Представники КПРФ вважають, що таке свято потрібне в тому числі і для підтримки територіальної цілісності Росії на Далекому Сході і виховання патріотизму у російських дітей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський представник ТКГ Борис Гризлов, заявив, що Україна нібито "не залишила жителям Донецька й Луганська іншого вибору, крім самостійності і самозахисту", що призвело до створення самопроголошених ДНР і ЛНР.