RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії розповіли, чи здатний Путін віддати владу мирним шляхом

У недавній історії Росії було мало випадків зміни влади мирним шляхом, тому робити прогнози на можливий відхід президента Володимира Путіна важко.

Про це "Апострофу" розповів адвокат Микола Полозов.

За його словами, зміна влади в Росії - не простий процес. Єдиним прикладом щодо безболісної зміни влади був серпень 1991 року. І то, як зазначив Полозов, без крові тоді не обійшлося (в результаті зіткнення прихильників Бориса Єльцина з колоною бронетехніки Таманської дивізії, що виконувала вказівки ДКНС, на Садовому кільці в Москві загинули три людини).

Наступна спроба зміни влади, нагадує Полозов, обернулася сотнями загиблих під час жовтневих подій 1993 ("Єльцинський переворот" виник через протистояння між президентом Борисом Єльциним і парламентом на чолі з Русланом Хасбулатовим. Криза закінчилася розпуском парламенту, штурмом Будинку рад і подальшим розширенням повноважень президента РФ).

"Можливий трансфер в рамках системи, як Єльцин зробив з Путіним, а Путін з Дмитром Медведєвим і назад. Але це не означає зміну системи. По-мирному поки не виходить реалізовувати ці речі", - резюмував адвокат.

Детальніше про майбутнє Росії читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Миколою Полозова: Нічого доброго Україні від Росії очікувати не варто.