RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Стрибали в палаючі намети: очевидиця емоційно розповіла про порятунок дітей в таборі в Росії

У мережі був опублікований повний переказ подій в наметовому таборі "Холдомі" в Хабаровському краї, РФ, де постраждали діти.

Про те, що сталося, розповіла вожата Маргарита Харіна для Telegram-каналу Mash.

"Діти біжать тобі назустріч і просять про допомогу. Оголені, босоніж, з величезними ранами з голови до ніг. Просять взяти на ручки, а ми розуміємо, що їм буде ще болючіше", - говорить вона.

Дівчина стверджує, що прокинулася від дитячих криків і вивела свою групу. У цей час інші співробітники табору вирушили з дітьми в медпункт. Часом вожатим доводилося стрибати в палаючі намети, щоб врятувати дітей.

Дівчина назвала імена двох хлопців, які діставали дітей з палаючих наметів - Іван Костарєв і Володимир Ігнатьєв.

На її думку, причиною вогню могли стати телефони на зарядці.

З вихователями працюють психологи. В ході пожежі завдяки їх швидкої реакції вдалося уникнути великих жертв.

Пізніше в мережі з'явилося фото маленького героя Льоші Мартиненка. Він став одним з постраждалих під час пожежі в таборі "Холдомі", і за розповідями дітей, він намагався винести дівчаток з пожежі, сам при цьому отримав сильні опіки. Зараз хлопчик знаходиться в лікарні у важкому стані.

Як повідомляв "Апостроф", раніше кількість жертв пожежі в дитячому таборі "Холдомі" збільшилася до двох. Стали відомі імена загиблих дітей: Софія Валова (23.07.2008) і Єлизавета Безрукова (29.04.2007). Тіло Софії було виявлено на місці пожежі, Єлизавету з 90% опіків тіла доставили в лікарню, де вона пізніше померла.