RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Повинен бути абсолютно вільний: Медведєв цікаво обгрунтував свою відставку

Екс-прем'єр Росії Дмитро Медведєв пояснив свою відставку тривалістю перебування на посту і необхідністю надання президенту Володимиру Путіну після Послання "абсолютної свободи" дій.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Час" Першого каналу.

"У посланні позначені настільки масштабні завдання з оновлення політичної системи, до певної міри навіть зміни балансу влади в країні, - це стосується і уряду, і парламенту, частково президента, судової системи, - що для того, щоб прийняти всі ці рішення, президент повинен бути абсолютно вільний у тому, щоб їх обговорювати і приймати без оглядки на будь-які інші фактори. Включаючи фактор уряду", - сказав Медведєв.

Він зазначив, що очолював два кабінети міністрів протягом майже восьми років, а це дуже великий термін. За всю історію, включаючи радянський і навіть царський періоди, "так довго цими питаннями ніхто не займався, за винятком окремих, може бути, зовсім фігур".

"Тому абсолютно очевидно і те, що ось та робота велика, яка проводилася і першим урядом, і другим урядом, вона все-таки була дуже тривала, а це складна робота, пов'язана з прийняттям рішень по виключно важким питанням. Це теж потрібно брати до уваги", - сказав Медведєв.

Варто відзначити, що Дмитро Медведєв пішов у відставку разом з усім урядом відразу після звернення президента Росії Володимира Путіна до Федеральних зборів.

Незабаром Путін ввів посаду заступника голови Ради безпеки Росії і призначив на цю посаду Медведєва.

Новим прем'єром Росії став Михайло Мішустін, який до цього керував Федеральною податковою службою. Він тепер повинен буде сформувати новий кабінет міністрів.

Читайте також матеріал "Апострофа": Путін йде по шляху Сталіна: як в Росії відбувається трансфер влади.