RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Росії завели справу на хлопців через графіті із закликом убити Путіна: фото

У російському місті Санкт-Петербурзі затримали двох молодих хлопців, які на стінах будинків наносили граффіті із зображенням президента Росії Володимира Путіна і погрозами його життю.

Як повідомляє російське видання "Фонтанка", ілюстративні заклики до вбивства Путіна були прирівняні до тероризму.

Серед затриманих - 22-річний правнук героя Сталінградської битви Ісломбек Парпієв, який кілька років тому приїхав до Петербурга з киргизького міста Ош. У Пітері він навчався в державному архітектурно-будівельному університеті.

Парпієв з дитинства захоплювався зброєю, про що свідчать розміщені в його акаунтах в соціальних мережах фотознімки. Він - виходець із сім'ї прославленого військового, учасника Сталінградської битви Халіла Муміновіча Расулова, який пройшов війну і був нагороджений тридцятьма медалями.

Другий підозрюваний - 22-річний Мухаммадазіз Ішматов - був учасником Міжнародного житлового конгресу, який проходив в Петербурзі в жовтні 2019 року. Молода людина зареєструвався на захід як провідний фахівець центру кредитування і страхування.

За версією слідства, Парпієв і Ішматов завдали трафаретним способом зображення Володимира Путіна з погрозами на його адресу.

Під час обшуків у затриманих знайшли заборонену ісламську літературу. Тому кримінальну справу, яку було порушено за ч.1 ст. 214 КК РФ - "Вандалізм", перекваліфікували до частини другої - "з мотивів політичної, ідеологічної, національної або релігійної ненависті". Слідчий комітет РФ додав Парпіеву і Ішматову статтю 205.2 КК "Заклики до терористичної діяльності".

"Ішматову Жовтневим районним судом обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 27 березня 2020 року, клопотання щодо Парпіева розглядається", - повідомили в прес-службі судів Петербурга.

Як повідомляв "Апостроф", в СБУ відреагували на появу скандальних білбордів з проросійською пропагандою в столиці.