RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

"Урали" уздовж доріг і намети: в Чечню раптово почали стягувати війська, відео

У північно-західний регіон Чечні були введені російські війська, місцеві жителі помітили автомобілі "Урал" і наметові містечка російських військових.

Про це повідомляє "Новая газета" з посиланням на свідчення очевидців.

Видання уточнює, що переміщення військ з російського Ставропольського краю стали помічати 20 квітня. Район, де вони розташувалися, знаходиться на кордоні з Інгушетією та регіоном Грузії - Північною Осетією.

Так, на викладених в мережу відео помітні наметові містечка і "Урали", які рухаються біля поселень Братське, Бено-Юрт, Знаменське. Також там були виставлені блокпости російських військових.

У той же час, силові структури Чечні вказали, що поява російських військових на території країни може бути пов'язана з навчаннями. Детальну інформацію про можливі навчаннях повинні мати у своєму розпорядженні МВС Чечні, але там ситуацію не коментували. На підтвердження цієї версії було зазначено, що в цьому районі багато військових полігонів, тобто місце підходить для навчань.

Слід зазначити, що з 5 квітня Чечня закрила на в'їзд і виїзд свої кордони. Дозволено в'їжджати в країну лише перевізникам продовольства. 13 квітня в республіці ввели перепустки для поїздок за продуктами, ліками або по невідкладних справах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в розвідці повідомили, що Росія різко збільшила військову присутність на кордоні з Україною.