RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Медики без захисту, а в лікарнях "пекло": в Росії вибухнули гнівом через "золотий" розгін хмар на 9 травня

Міська влада Москви, РФ, заклала в бюджет 451,83 млн руб на розгін хмар для проведення 4 заходів у 2020 році, зокрема, до Дня Перемоги 9 травня.

Про це повідомляється на порталі держзакупівель РФ.

Зазначається, що хмари над Москвою будуть розганяти з метою забезпечення безпеки авіації, а не для комфорту громадян. При цьому громадські місця все ще будуть закриті через введений у місті режим самоізоляції.

"Для наших дорогих ветеранів буде організовано проліт авіації 9 травня. Ми всі його зможемо побачити по телевізору або з вікон будинків, де це можливо. Для цього необхідно розганяти хмари, якщо погода буде несприятливою, а прогноз саме такий", - прокоментував журналістам начальник Главконтролю Москви Євген Данчиков.

Також хмари планують розганяти до Дня Росії та Дня міста в Москві.

У мережі розкритикували такі витрати московської влади, вказавши на проблеми в системі охорони здоров'я в місті в період пандемії коронавірусу, зокрема, дефіцит засобів захисту для медиків і погані умови утримання хворих.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося відео, як в Росії фермери викидають тонни редису, оскільки через введені урядом обмеження не можуть його продати.