RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Спочатку гроші: Кремль виставив Білорусі мільйонний рахунок

Переговори про постачання російського газу в Білорусь в 2021 році "Газпром" має намір продовжувати тільки після врегулювання питання з боргом, який складає вже понад 165 млн доларів.

Таку заяву голови правління "Газпрому" Олексія Міллера цитують російські ЗМІ.

За його словами, в п'ятницю, 29 травня міністру енергетики Білорусі Віктору Каранкевичу було направлено відповідне повідомлення.

"Загальна сума білоруської заборгованості за постачання російського газу на сьогодні становить $ 165,57 млн. Відразу як тільки буде повністю врегульована заборгованість, російська сторона буде готова призначити переговори за умовами постачання газу з 1 січня 2021 року", - підкреслив Міллер.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко обурювався тим, що газ з Росії його країна отримує за вищими цінами, ніж Німеччина. Він також говорив, що в Москві натякають на те, що в обмін на установку єдиних цін на енергоносії Білорусь повинна буде стати частиною Росії.

Як повідомляв "Апостроф", між Білоруссю і Росією останнім часом спостерігається все більше суперечностей, глава держави Олександр Лукашенко йде на загострення відносин.