RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Путін в групі ризику: стало відомо про коронавірус у кремлівських гостей на параді Перемоги

Один з гостей параду Перемоги, що проходив в Москві в середу, 24 червня, президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков не з'явилося на урочистостях з-за виявленого коронавируса серед членів його делегації.

Про це повідомили в прес-службі глави киргизької держави.

Члени делегації Киргизстану і супроводжуючі особи здали тест на наявність COVID-19 вже в Москві. В результаті з'ясувалося, що у двох з них підтверджено коронавірус.

"У завідувача відділом зовнішньої політики аппрата Президента Киргизької Республіки Данияра Сидикова і одного співробітника охорони виявлений позитивний результат. Відповідно до подальших алгоритмом, Президент прийняв рішення утриматися від участі в заходах, присвячених 75-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні", - сказано в повідомленні .

Цікаво, що президент Киргизстану хоча і не був присутній на параді, але зранку встиг відвідати Кремль. Як відзначають спостерігачі, після виходу з машини він навіть зняв захисну маску.

Таким чином застрахуватися від COVID-19 в Кремлі так і не змогли. Тести, які провели членам іноземних делегацій в Москві, змогли визначити тих, що вже заразилися, а скільки приїхало потенційних носіїв COVID-19, невідомо.

Путіну все таки вдалося провести "свій парад за всяку ціну", тільки він в результаті тепер сам опинився в групі ризику.

Як повідомляв "Апостроф", під час параду з нагоди Дня перемоги в Москві відбувся невеликий політичний казус, учасниками якого стали президент Росії Володимир Путін і президент Білорусі Олександр Лукашенко.