RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Загроза захоплення Білорусі: у Лукашенка розповіли про скандальну пропозицію Кремля

Посол Білорусі в Росії Володимир Семашко розповів про пропозиції Росії з інтеграції, які передбачали передачу Білоруссю на наднаціональний рівень 95% повноважень.

Як повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Белта", про це Семашко розповів під час онлайн-брифінгу, присвяченого Дню Незалежності Білорусі.

Відповідаючи на питання, чи можливо поглиблення інтеграції без шкоди суверенітету, Володимир Семашко зазначив, що передача повноважень на наднаціональний рівень повинна відбуватися "в розумних межах, без шкоди суверенітету".

"Я згадую 13 лютого 2019 року, коли в Сочі нам поклали першу пропозицію (не буду називати авторів з російської сторони). І коли ми подивилися і її передали Президенту, Президент запросив мене, і я кажу: ну це повне "руки вгору" називається . Я навіть не буду далі епітети продовжувати: там було все віддати нагору і, по-моєму, залишалося пару моментів таких, як у нас міліція, у вас поліція і так далі. Але так не може бути", - розповів посол.

Як позитивний приклад інтеграції Семашко навів Євросоюз.

"Коли проаналізуєш функції національні і наднаціональні, я нарахував тільки 18%, які віддані були на наднаціональний рівень, інші функції залишалися національними. А в тому документі, який нам 13 лютого 2019 року запропонували, я нарахував 95% функцій наднаціональних ", - зазначив він.

Він додав, що до цього питання треба підходити розумно, так як "ні в Росії, ні в Білорусі ніхто не хоче втрачати свій національний суверенітет".

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко несподівано відкрито заявив, що Росія боїться втратити його країну, адже вона залишається єдиним союзником Кремля.