RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

В Азербайджані масовий мітинг через зіткнення з Вірменією

У зв'язку з бойовими зіткненнями між Азербайджаном і Вірменією в Баку в супроводі поліції пройшов численний і несанкціонований мітинг-хода на підтримку азербайджанської армії, передає азербайджанське видання Oxu.Az.

Тисячі людей пройшли маршем центральними вулицями азербайджанської столиці, скандуючи патріотичні гасла. Їх супроводжували наряди поліції, які в процес не втручалися.

Учасники акції розмахували національними прапорами, скандуючи "Шехиди безсмертні, Батьківщина неподільна".

Деякі демонстранти спробували увірватися в будівлю парламенту. Поліція, використовуючи водомети, розігнала їх, а деякох затримала.

На кількох центральних вулицях Баку поліція організувала кордони, щоб не допустити припливу людей до будівель парламенту, адміністрації президента і міноборони - вони знаходяться неподалік один від одного.

Разом з тим, як пише Sputnik, співголови Мінської групи ОБСЄ засудили інцидент на кордоні Вірменії та Азербайджану і закликали до запобігання подальшій ескалації.

"Сторони звинуватили одна одну в початку зіткнень. Співголови Мінської групи засуджують останні порушення режиму припинення вогню і закликають сторони вжити всіх необхідних заходів для запобігання подальшій ескалації, включно із застосуванням існуючих прямих каналів комунікації між ними", - сказано в заяві ОБСЄ.

Співголови Мінської групи також закликали Єреван і Баку відновити предметні переговори і знову прийняти спостерігачів як тільки дозволять обставини.

Як повідомляв "Апостроф", 12 липня на азербайджансько-вірменському кордоні з боку Вірменії здійснили спробу атаки із застосуванням артилерії. Внаслідок цього азербайджанська армія завдала противнику удар. Вірмени зазнали втрат. А також двоє військовослужбовців Азербайджану загинули і п'ятеро отримали поранення.

У ніч на 14 липня на вірмено-азербайджанському кордоні на товузском напрямку тривали бої, вірменська сторона зазнала втрат у живій силі і техніці. Заступник міністра оборони Азербайджану Керім Велієв заявив, що з 12 липня в результаті дій ЗС Азербайджану знищено до 100 вірменських військових, техніка і командний пункт супротивника.