RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Лукашенко заявив про готовність використовувати армію для придушення "майданів"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, який раніше пригрозив видворенням з країни іноземних ЗМІ, заявив в п'ятницю, 24 липня, що не виключає використання армії для придушення в країні вуличних протестів.

Як повідомляє агентство БЕЛТА, про це він сказав під час відвідування 5-ї окремої бригади спеціального призначення.

"Коли мені довелося визначатися, які Збройні Сили нам треба, особливо після 2010 року, я зрозумів, що треба мати в запасі підготовлених бійців, частини в Збройних Силах. Про всякий випадок. Небажано, звичайно, щоб нам довелося застосовувати Збройні Сили. Але всяке може бути. Прикладом тому є США ", - заявив Лукашенко.

Він зазначив, що військові частини в Мар'їній Гірці і столичному Уруччі добре підготовлені, в тому числі, щоб не допустити ескалації всередині країни.

"Всякі війни зараз починаються з вуличних протестів, демонстрацій, потім майдани. На майдан, якщо своїх немає (у нас замало "майданутих"), їх підтягують зі сторони. Це професійні військові, бандити, які спеціально готуються, в основному в рамках ПВК по всьому світу, і заробляють великі гроші на провокації в тих чи інших державах ... якщо вам хтось скаже, що Лукашенко тут приїхав змушувати військових на вулицях порядок наводити... Хоча ця частина за своєю спеціалізацією, якщо, не дай Бог, десь якийсь майдан, вона якраз може бути задіяна за законом для наведення порядку ", - сказав президент Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", колишній претендент на пост президента Білорусі Валерій Цепкало виїхав з країни і забрав із собою дітей.

Додамо, що конкуренцію Олександру Лукашенку на виборах президента Білорусі складе Світлана Тіхановська - білоруський політичний діяч, кандидат в президенти Республіки Білорусь в 2020 році. Тіхановська пішла на вибори після того, як її чоловіка, кандидата в президенти Сергія Тіхановського, посадили в тюрму.