RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Путін - наш ворог: майже 100 тисяч людей вийшли на акцію протесту в Хабаровську

У Хабаровську (РФ) вже 15-й день поспіль тривають масові акції на підтримку арештованого екс-губернатора Сергія Фургала і проти призначення Михайла Дегтярьова. 24 липня на акцію вийшли 95 тисяч учасників, які пройшли протестною колоною центральною вулицею Хабаровська.

Про це повідомляє "Знак".

Акція почалася біля будівлі крайової адміністрації. Після скандування гасел "Свободу Фургалу!" і "Дегтярьов, йди!" протестувальники з транспарантом "Ми голосували за Фургала" рушили ходою вулицями міста. Люди скандували "Я, ми, він, вона - за Фургала вся країна!", "Москва, поверни Фургала" і "Чесний суд в Хабаровську".

Раніше Михайло Дегтярьов заявив, що не вийде до учасників мітингу, не збирається йти на поступки і не дозволить диктувати йому умови. На його думку, до організації мітингів причетні якісь іноземні громадяни, які "розгойдують" ситуацію в регіоні. Крім того, новий глава регіону заявив, що не збирається виїжджати в Москву, як того вимагають хабаровчани.

Як відомо, Сергій Фургал був затриманий в четвер, 9 липня, за звинуваченням в організації вбивств 15 років тому, вивезений до Москви і поміщений в СІЗО. Провину він не визнає. Уже через два дні після його затримання в Хабаровську почалися масові акції протесту, в минулу суботу на стихійний мітинг вийшли близько 30 тисяч осіб.

Як повідомляв "Апостроф", 18 липня у Росії, в центрі Хабаровська пройшла масова протестна акція на підтримку арештованого опозиційного губернатора Сергія Фургала.