RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

19 травня

Всі новини

Погрожували вивезти по шматках: навіщо Лукашенко намагається викинути Колесникову з країни

Члена Координаційної ради (КР) білоруської опозиції Марію Колесникову намагалися морально зламати погрозами фізичної розправи, щоб змусити виїхати з країни, і тим самим показати, що опозиція розбігається.

Про це повідомив в інтерв'ю "Апострофу" прес-секретар КР Антон Родненков.

За його словами, Колесниковій дуже сильно погрожували, особливо в перші години після викрадення.

"Їй говорили, що вивезуть або по її волі, або по шматках. Таким чином вівся діалог протягом усього дня, тому що затримали Марію близько 10 ранку. На кордоні ми всі опинилися десь в 3-4-5 ранку 8 вересня. Цілий день з Марією проводилися різного роду бесіди", - розповів подробиці колега опозиціонерки.

Родненков вважає, що таким чином білоруська влада намагаються показати, що опозиція тікає з країни.

"Лукашенко вже називав людей, які виходять на мирні протести,"щурами". Йому хочеться показати, що всі утікають. Природно, йому хотілося б, щоб Марія також перемістилася, швидше за все в ЄС, щоб сказати, що тікають на Захід. Нібито Захід все фінансує, а вони ляльководи і всім керують, всіх обманюють", - висловив припущення він.

Саме тому, вважає Родненков, Марію Колесникову хотіли силою вивезти з Білорусі.

Читайте повне інтерв'ю членів Координаційної ради білоруської опозиції Антона Роднєнкова і Івана Кравцова "Апострофу": Колесниковій погрожували, що її вивезуть по шматках - білоруські активісти, яких вивезли в Україну