RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Це створює труднощі владі: білоруські опозиціонери вказали на особливість протестів в країні

Прес-секретар Координаційної ради білоруської опозиції Антон Родненков і виконавчий секретар ради Іван Кравцов, які днями прибули в Україну, вважають, що успіх протестів в Білорусі пояснюється тим, що вони повністю децентралізовані.

Про це йшлося в ефірі програми "Всьо по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV, гостями якої вони стали.

"Я сам дізнаюся з інтернету про багато проектів. Ми цим пишаємося, бо так працює демократія. Демократія не працює таким чином, що є один сильний лідер, який людей кудись веде. Люди консолідовані, скоординовані. Кожен сам бере на себе відповідальність, що він буде робити. Це все працює на спільну мету. Мені здається, саме так все і повинно бути. Це повністю відображає наше бачення ідеальної держави", - сказав Іван Кравцов.

Антон Родненков додав, що така система ускладнює для влади способи реагування, оскільки протест децентралізований, він різний за форматом.

"На різні цільові групи працюють різні люди. Комусь потрібно говорити в одній тональності, комусь в інший. З силовиками потрібно говорити особливою мовою. З усіма можна говорити", - зазначив він.

Опозиціонер підкреслив мирний спосіб протесту, якого дотримуються білоруси.

"Якщо ми не порушуємо закон, то, швидше за все, це робить протилежна сторона. Є білоруський спосіб мирного протесту. Є жарт, що в Білорусі після масового заходу чистіше, ніж до нього. Ми, білоруси, любимо порядок у всьому: на лавку стаємо, знявши кросівки", - констатував Родненков.

Детальніше про те, що говорили Антон Родненков і Іван Кравцов в гостях на Апостроф TV читайте в матеріалі "Апострофа": Колесниковій погрожували, що її вивезуть по шматках - білоруські активісти, яких вивезли в Україну.