RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

"Пройшли точку неповернення": Тихановська зробила гучну заяву про долю Лукашенка

Екс-кандидат в президенти Білорусі, лідерка опозиції Світлана Тихановська, яка перебуває в Литві, заявила, що відмова Лукашенка від влади - це питання часу.

Таку заяву вона зробила в своїй авторській колонці в The Washington Post.

"Білоруси об'єднуються в безпрецедентному масовому русі за демократію. Чим більше диктатор Олександр Лукашенко намагається зберегти свою владу, тим більше вона від нього йде", - стверджує Світлана Тихановська.

За її словами, опозиція буде продовжувати мирні протести і страйки, бойкотувати "державний апарат" і чинити тиск на "інститути держави".

"Ми як нація пройшли точку неповернення. Лукашенко не має майбутнього як лідер цієї країни, і це лише питання часу, коли він покине владу", - заявила лідерка опозиції.

Тихановська також висловила надію на підтримку з боку міжнародної спільноти, зокрема, в розслідуванні злочинів силовиків, які жорстоко розганяли демонстрації після виборів президента.

"Ми фіксуємо і знімаємо злочини і зловживання з боку поліції та інших членів силових структур. Ми ділимося цими доказами з правозахисними організаціями та засобами масової інформації. Ми закликаємо міжнародні організації допомогти нам у розслідуванні цих злочинів", - звернулася до світової спільноти Тихановська.

Як повідомляв "Апостроф", екс-кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська з нагоди зустрічі в Росії Олександра Лукашенка і Володимира Путіна звернулася до російського президента з нагадуванням, що будь-які рішення, прийняті на цих переговорах, не матимуть законної сили.