RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Вірменія і Азербайджан заявили про вбитих і поранених: з'явилися реакція ОБСЄ і України

У неділю, 27 вересня, в результаті військового зіткнення на кордоні Вірменії і Азербайджану загинули щонайменше двоє мирних жителів і десять військовослужбовців ЗС Вірменії, є багато поранених. Втрат зазнав і Азербайджан - є загиблі і поранені серед мирних мешканців і військовослужбовців, їх число уточнюється.

Про це йдеться в повідомленні омбудсмена Нагірного Карабаху Артака Бегларяна, а також повідомляє "Інтерфакс".

Відповідно до інформації Бегларяна, в результаті обстрілу вранці 27 вересня в Мартуінінському районі загинули жінка та дитина.

"Дві цивільних особи поранено. Мішенню обстрілів стали деякі школи. Є й інші жертви серед цивільного населення", - додав омбудсмен.

Втрати серед особового складу є в ЗС Вірменії і ЗС Азербайджану.

Секретар Ради безпеки Вірменії Арцах Самвел Бабаян повідомив про десять загиблих військовослужбовців на кордоні з Азербайджаном.

В Генпрокуратурі Азербайджану повідомили про шістьох поранених цивільних осіб. Загиблі є серед мирного населення і серед військових, їх число уточнюється.

В ОБСЄ висловили стурбованість у зв'язку з ситуацією в Нагірному Карабасі і закликали Вірменію і Азербайджан відновити переговори для вирішення конфлікту.

"Ми рішуче засуджуємо застосування сили і шкодуємо про безглуздо загублені життя, в тому числі серед мирних жителів. Співголови закликають сторони припинити бойові дії і відновити переговори, щоб знайти стійке вирішення конфлікту", - йдеться в заяві співголів Мінської групи ОБСЄ.

У Міністерстві закордонних справ України висловили глибоку стурбованість через загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном.

"Уважно вивчаємо обставини, які призвели до загострення. Закликаємо сторони повернутися до діалогу заради мирного врегулювання конфлікту. Співчуваємо родичам і близьким загиблих", - йдеться в повідомленні МЗС в Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", 27 вересня після масштабної провокації по всій протяжності фронту уряд Вірменії оголосив про введення воєнного стану.

Додамо, що в Міноборони Вірменії опублікували кадри удару по бойових танках ЗС Азербайджану у неділю, 27 вересня. В Азербайджані втрати не підтвердили.