RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Представники Азербайджану і Вірменії сіли за стіл переговорів у Москві: перші подробиці

У Москві почалися переговори щодо мирного врегулювання нагірно-карабахського конфлікту, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрівся зі своїми вірменським та азербайджанським колегами Зограбом Мнацаканяном і Джейхуном Байрамовим.

Про це повідомляє "Комерсант".

Переговори закриті, пресу туди не пускають, частина для ЗМІ тривала близько хвилини. Далі все відбувалося за зачиненими дверима. Відомо, що міністри сіли за круглий стіл, Лавров розташувався посередині.

"Вчорашні і позавчорашні події на політичній арені показали, що керівництво Вірменії, нарешті, стало усвідомлювати, що буде діяти відповідно до наших умов (...) Ми все одно повернемо ці території і відновимо свою територіальну цілісність", - сказав президент Азербайджану Ільхам Алієв.

У свою чергу президент Вірменії Армен Саркісян висловив надію, що міністри двох країн зможуть домовитися про перемир'я в Нагірному Карабасі. Він подякував Лаврову і президенту Володимира Путіну, який запросив представників двох країн для переговорів.

Напередодні прес-секретар президента Франції Еммануеля Макрона заявив, що Вірменія і Азербайджан готові підписати мирний договір, він може бути підписаний протягом найближчої доби.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Міноборони Азербайджану заявили про тисячі убитих солдатів армії Вірменії в ході жорсткого конфлікту між країнами через Нагірний Карабах.