RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Вежі Кремля" усувають Путіна: що стоїть за розслідуванням Навального про "палац" в Геленджику

Частину інформації для скандального розслідування про палац Путіна в Геленджику, яке провів Фонд боротьби з корупцією (ФБК) російського опозиціонера Олексія Навального, могли зливати зацікавлені в тиску на главу держави представники спецслужб Російської Федерації.

Про це йдеться в статті Олександра Вланцевича для "Беларускай праўды".

На думку автора, президент РФ Володимир Путін замішаний у великій кількості "схем", але в країні, де секретним є практично все, надати такий "компромат" ФБК могли тільки ті, хто має перевірені дані, причому знаходиться на самому верху, тобто - російські спецслужби.

"Де-факто це є" спецоперацією "веж Кремля і \ або" силовиків "по, як мінімум, підштовхування Путіна до транзиту влади, а якщо таке не станеться, до його силовий заміні, але в рамках популярної серед російської еліти теорії" керованого хаосу "... коли протестом народу, у якого дійсно терпіння вичерпалося, керують ззовні, причому таким чином, щоб його з одного боку підтримувати, а з іншого - не допустити революції", - зазначив Вланцевіи.

Автор публікації вважає, що повернення Навального в Росію не просто логічне, а ще й корисне для еліт.

"Пар, що накопичився в народі, буде дозовано "спускатися через кришку чайника" причому в форматі: еліти не страждають, а ось Путін перебуватиме під постійним тиском. Принцип дії відмінно ілюструє Хабаровськ, де протести як би є і їх немає, тільки тепер ситуація пошириться на всю РФ. Причому, Навальний як політик-опозиціонер в такому контексті влаштовує абсолютно всіх, крім Путіна особисто, який, судячи з усього, його дійсно боїться", - зазначив він.

Вланцевич зазначив, що в даній ситуації з Навальним нічого поганого не трапиться, принаймні поки - він потрібен всім учасникам "великої гри".

"Влада російського президента в збудованій ним же вертикалі вже далеко не абсолютна, принаймні в питаннях усередині країни, де "місцеві царі" і "головні за секторами відповідальності" вже досить давно грають в свої, вигідні їм ігри далеко не завжди рахуючись з Москвою. Ось і в даному випадку навіть якщо надійде наказ про остаточне і безумовне вирішення "питання Навального" воно буде "забанене", причому не в прив'язці до якоїсь там реакції Заходу, а просто тому, що опозиціонер зараз вкрай потрібен, більш того, він - підконтрольний, оскільки Немцов чи Політковська, які "зірвалися з повідка", вже - історія", - підвів підсумок автор.

Як повідомляв "Апостроф", ймовірна резиденція президента Росії Володимира Путіна на мисі Ідокопас біля берегів Чорного моря з'явилася на картах Google Maps.