RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Влаштував вечірку і показував непристойні жести: в Латвії дипломат Путіна потрапив у гучний скандал

У розпал пандемії коронавірусу, наприкінці березня на подвір'ї одного з приватних будинків Риги військовий аташе РФ в Латвії Руслан Ушаков влаштував вечірку за участю близько 10 осіб і з повним ігноруванням норм карантину.

Як пише Delfi, незадоволені гучною музикою сусіди викликали поліцію.

Однак після короткої розмови з Ушаковим правоохоронці поїхали, не зробивши ніяких дій. Сам же військовий аташе після цього почав показувати сусідам непристойні жести.

"Поліція відреагувала і на вказану адресу виїхав патрульний екіпаж. Однак інформація не підтвердилася - після прибуття поліцейських у дворі знаходилися лише члени одного домогосподарства", - пояснила представник Держполіції Анці Розіте.

У той же час за словами свідків, поліція не входила в будинок, де сховалися інші учасники вечірки. Після закінчення відпочинку вони роз'їхалися на автомобілях з дипломатичними номерами.

Своєю чергою 13 квітня Міністерство закордонних справ Латвії виразило протест тимчасовому повіреному посольства РФ в Латвії Вадиму Васильєву, зазначивши, що дії Ушакова є неприйнятними.

"Віденська конвенція надає певні привілеї, проте будь-якому представникові дипломатичної служби слід поводитися шанобливо і дотримуватися правових норм приймаючої сторони, а також відповідним чином слід ставитися до представників правоохоронних установ, які виконують професійні обов'язки", - заявило МЗС.

Відзначається, що тимчасовий повірений посольства РФ висловив розуміння позиції Міністерства закордонних справ Латвії і запевнив, що цей випадок не залишиться без уваги.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Агентстві інформації та внутрішньої безпеки Італії заявили, що в їх країні працюють на користь Росії оперативники з ГРУ, ФСБ та Служби зовнішньої розвідки. Діють вони під виглядом акредитованих дипломатів і займають посади в посольстві і консульствах РФ. Всього йдеться не менше ніж про 80 російських шпигунів.