RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Росії штаби Навального внесли в список екстремістів - тепер їм заборонено все

У Росії громадський рух "Штаби Навального", осередки якого створено в багатьох регіонах РФ для підтримки діяльності російського опозиціонера Олексія Навального, запідозрили в причетності до екстремістської діяльності або тероризму.

Оновлений перелік таких організацій і фізичних осіб з'явився на сайті Росфінмоніторингу.

Для організацій, внесених до цього в перелік, існує ряд заборон. Зокрема, їм заборонено взаємодіяти зі ЗМІ, розміщувати інформацію в мережі, організовувати публічні заходи, брати участь у виборах, користуватися фінансовими послугами, що не стосуються сплати податків, зарплат і відшкодування збитку.

Раніше керівник регіональних штабів Навального Леонід Волков заявив, що ця організація в будь-якому випадку потрапить під статтю про екстремізм, в зв'язку з чим співробітникам штабів може загрожувати кримінальна відповідальність, і оголосив про припинення діяльності.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Слідчий комітет Росії порушив проти опозиціонера Олексія Навального кримінальну справу за частиною 1 статті 239 КК ( "Створення релігійного або громадського об'єднання, діяльність якого пов'язана з насильством над громадянами або іншим спричиненням шкоди їх здоров'ю, а також керівництво таким об'єднанням ").