RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Росії прийняли важливе рішення щодо блокування Twitter

Сервіс міні-блогів Twitter не буде повністю заблоковано в Росії, оскільки його адміністратори видалили понад 91 відсоток публікацій, що містять заборонену в РФ інформацію.

Про це повідомили в понеділок, 17 травня, на офіційному сайті Роскомнадзору.

У повідомленні нагадали, що Роскомнадзор вимагав від соцмережі видалити понад 4,1 тисяч виявлених з 2017 року заборонених матеріалів, з яких 3,1 тисячі матеріалів з дитячою порнографією, контент, що містить прямі посилання на онлайн-магазини, які продають наркотики, а також матеріали, носять суїцидальний характер, включаючи прямі заклики накласти на себе руки.

Упродовж двох місяців робота цієї соцмережі в РФ була сповільнена, за цей час адміністратори сервісу видалили більше 91 відсотка публікацій, що містять заборонену інформацію.

У той же час в Роскомнадзорі виявили 1,8 тис. нових заборонених матеріалів тієї ж спрямованості, які відомство теж зажадало вилучити.

В офіційному листі керівництво Twitter офіційно визнало, що "повністю поділяє дії відомства щодо боротьби з соціально небезпечним контентом і застосує всі необхідні заходи щодо його видалення".

У повідомленні Роскомнадзору сказано, що уповільнення трафіку Twitter на території РФ збережеться тільки на мобільних пристроях.

Як повідомляв "Апостроф", після того, як Роскомнадзор вирішив уповільнити швидкість Twitter на всіх пристроях, в Росії перестали працювати сайти державних установ, в тому числі Кремля і Державної думи. Це стало приводом для влучної карикатури.