RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Росії замахнулися на національну українську страву, щоб встановити рекорд

У Росії на Кубані встановили новий рекорд, приготувавши 1 101 літр української національної страви - борщу. Таким чином 1 серпня місцевий Володимир Землянов потрапив у Книгу рекордів РФ. Але в адміністрації Краснодарського краю цю страву назвали "традиційною кубанською".

Про це повідомляє пресслужба цієї адміністрації.

"Найбільший кубанський борщ в Росії" зварили в етнокомплексі "Атамань". Завдяки такому результату кухар з традиційною кубанською стравою потрапив до Книги рекордів Росії", - йдеться в повідомленні.

Як пишуть в російському відомстві, борщ готували нібито "за старовинним рецептом" і його відправили на пробу козакам районного козацького товариства.

Складався борщ з: 80 кг кубанської цибулі та моркви, 120 кг картоплі, 100 кг м'яса, 100 кг свіжої капусти, 80 кг буряка, 25 кг помідорів, 50 кг томатної пасти, 20 кг болгарського перцю і 5 кг зелені.

Фото: пресслужба адміністрації Краснодарського краю

Фото: пресслужба адміністрації Краснодарського краю

У той час, як у Росії намагаються присвоїти статус "національної" страви борщу, світ визнає його українською. Більше того, в лютому цього року борщ потрапив у ТОП-20 найкращих супів в світі. Також українські шеф-кухаря ведуть кампанію, щоб українська національна страва була визнана частиною світової культурної спадщини ЮНЕСКО.

Нагадаємо, 22 грудня українські міністри влаштували між собою борщ-батл, взявши участь в марафоні "Культура і традиція приготування українського борщу". Марафон був вкрай важливим для просування страви і включення "Культури приготування українського борщу" в список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.