RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Лукашенко садив людей замість бульби: в мережі хвиля сміху через імпорт Білоруссю картоплі

Збирання картоплі в Білорусі ще триває, але вже зараз країна почала імпортувати "бульбу" з інших країн. Це досить незвично, адже Білорусь відома як крупний експортер, а не імпортер картоплі.

Про це пише EastFruit.

На цьому тижні оптові ціни на картоплю в країні злітали до 30 центів США за кг і були вище, ніж у всіх інших країнах регіону, крім Росії. Водночас в Молдові основний бульбоплод коштував удвічі дешевше, ніж в Білорусі. Ціни в Україні були нижче на 6-8 центів, в Польщі - на 11-13 центів.

Варто зазначити, що "бульба" в Білорусі зараз продається в середньому на 70% дорожче, ніж зазвичай під час збирання. Оптова ціна, в середині вересня зазвичай становила 15-19 центів за кг.

Також примітно, що найбільшим постачальником картоплі в Білорусь в перші 7 місяців 2021 року стала Україна, звідки було закуплено 15,5 тис. тонн бульбоплодів.

Білоруси активно обговорюють ситуацію, що склалася, в соцмережах. У більшості коментарів присутні нотки сарказму.

На тлі рекордної закупівлі картоплі в Україні, щонайменше дивно виглядають заяви Олександра Лукашенка, який назвав Україну новою загрозою для Білорусі. Найбільше проблем він бачить в діях НАТО на західному напрямку.