RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

У Росії знайшли мертвим відомого адвоката: займався справою ЮКОСу та історією Ходорковського

У своїй квартирі в Москві (Росія) був виявлений мертвим відомий 64-річний адвокат Артур Воробйов. Він досліджував справу нафтової компанії "ЮКОС" та кримінальну історію олігарха Михайла Ходорковського.

Про це повідомив "Московський комсомолець".

Зазначається, що Артур Воробйов, не тільки був адвокатом у гучних справах, він також відомий як вчений та автор книги "Справа Йукоса" як дзеркало російської адвокатури".

Юрист вивчав резонансну кримінальну справу та переслідування основних співвласників ВАТ "Нафтова компанія "ЮКОС". Зокрема він розбирався у тонкощах кримінальної історії Ходорковського з погляду захисту.

Telegram-канал Baza повідомив, що тіло Воробйова було виявлено у ванній в його квартирі, поруч знаходилася рушниця. Попередня версія його загибелі – самогубство. У квартирі було знайдено передсмертну записку.

"Все, втомився, йду. Заповіт ще давно залишив. Сейфи залишив відкритими, щоб їх не ламали", - йдеться в ній.

Як повідомляв "Апостроф", колишнього начальника ярославського управління ФСБ РФ Олександра Кубасова знайшли мертвим у номері готелю в селі Вирубово. 62-річний чоловік заселився 9 жовтня, а напередодні перестав відповідати на дзвінки. Його знайшли без ознак життя у вівторок, 26 жовтня.