RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

За правду про втрати російських окупантів в Україні садитимуть: Путін підписав указ

Президент РФ Володимир Путін підписав закон про кримінальну відповідальність за "фейки" про дії російської армії на території України. Перед цим документ був схвалений Радфедом.

Про це повідомив Telegram-канал РІА "Новини".

Так, закон передбачає покарання у вигляді штрафу розміром від 700 тисяч до 1,5 мільйона рублів, або ж позбавлення волі на строк до 3 років за "відомо неправдиві фейки", що стосуються цієї теми.

При цьому якщо подібні дії здійснюють посадові особи, або група осіб з "штучним створенням доказів або за мотивами ненависті або ворожнечі", то штраф збільшується до інтервалу від 3 до 5 мільйонів рублів, а позбавлення волі - від 5 до 10 років.

Якщо при цьому так звані хибні фейки спричинять "тяжкі наслідки", то людину або групу осіб посадять на строк від 10 до 15 років.

"За заклики до перешкоджання використання російських військ для захисту інтересів Росії, підтримки миру та безпеки або за дискредитацію такого використання (якщо раніше протягом року порушник притягувався за це до адміністративної відповідальності) - штраф від 100 тис до 300 тис рублів або до 3 років колонії", - також йдеться у законі.

За аналогією з попередніми пунктами, якщо подібні заклики "спричинили тяжкі наслідки", то покарання буде жорсткішим - штраф від 300 тисяч до 1 мільйона рублів або позбавлення волі на строк до 5 років.

"За заклики до санкцій проти Росії (якщо раніше протягом року порушник притягувався за це до адміністративної відповідальності) каратимуться штрафом до 500 тис рублів або до 3 років колонії ", - передбачено в законі.

Тим часом російські окупанти продовжують зазнавати величезних втрат в Україні.