RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Росія жене в Україну нові війська та техніку: танки, евакуатори та понтони

Росія продовжує перекидати в Україну важку бронетехніку та інший військовий транспорт.

Про це повідомляє Telegram-канал Conflict Intelligence Team, публікуючи фотографії з ешелонами, що відображаються в різних регіонах Російської Федерації.

Так, одне з відео було знято у Ростові-на-Дону. На ньому видно величезний залізничний ешелон із танками, БТРами та іншими бронемашинами. Відповідно до бази даних РЖД, помічений склад слід зі станції Сибірцеве Приморського краю. Повідомляється, що там дислокується 60-та мотострілецька бригада 5-ї загальновійськової армії.

Інший ролик було знято 18 березня на північ від Ростова-на-Дону. На ньому видно ешелони з БТРами та військовими вантажівками. Походження цього ешелону встановити не вдалося, але рухався він у північному напрямку. Вочевидь він прибув із Північного Кавказу чи Краснодарського краю. З того ж напрямку йдуть російські ешелони з Абхазії та Південної Осетії.

Крім бойової техніки, ворог також перекидає і різні інженерні машини. На одному з недавніх відео з Іркутської області було помічено військових евакуаторів РЕМ-КЛ і МТП-А2, які можуть знадобитися для покинутої або зламаної техніки.

На відео від 18 березня із Червоного Села (Санкт-Петербург, Красносільський район) на ешелоні видно понтонний парк ПМП-М, призначений для наведення тимчасових мостів.

Для окупантів це дуже актуально, оскільки багато мостів було підірвано бійцями ЗСУ. Ймовірно, понтонний парк належить до 30-го інженерно-саперного полку 6-ї загальновійськової армії.

Місцеві жителі стверджують, що інтенсивність перекидання стала набагато нижчою, ніж перед вторгненням і в перші дні війни.

Раніше ми також повідомляли про те, що з оповідач глави Офісу президента Олексій Арестович дав прогноз щодо того, коли закінчиться війна з Росією, і як розвиватимуться бойові дії на території України найближчим часом.