RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У РФ шахраї грають на паніці: нова схема разводу

У Росії аферисти використовують ситуацію з дефіцитом на продукти харчування, ліки, автозапчастини, запчастини для комп'ютерів через санкції. Шахраї почали виставляти неіснуючі товари, на які зараз йде підвищений попит, на сайтах оголошень або у фейкових інтернет-магазинах.

Про це повідомив російський експерт Центру фінансової грамотності НІФД Мінфіну Дмитрієв РІА "Новости".

Суть такого шахрайства полягає в тому, що пропозиції про придбання приходять у месенджери, соцмережи, на мобільний телефон, електронну пошту. При переході за посиланням на фейковий сайт аферистів або продажу на відомих сайтах товару, якого не існує, відбувається розкрадання.

Експерт додав, що з'явився ще один спосіб шахрайства. Йдеться про пропозицію кредитів за ставкою, нижчою від ринкової. Росіянам пропонують взяти кредит та перевести гроші на "антикризовий" рахунок, який належить аферистам. Або виманюють всі дані банківської картки і коди, що надходять, з смс на телефон.

Нагадаємо, у Севастополі кілограм цукру виставили на продаж за 166 тисяч рублів. Підприємлива мешканка окупованого РФ Севастополя вирішила заробити на стиках з цукром, виставивши їх на продаж за 500 тисяч рублів.