RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Росії через санкції брак комплектуючих для військових кораблів: документи

У результаті запровадження міжнародних санкцій у Росії склалася критична ситуація у сфері кораблебудування. Контракти з будівництва та обслуговування військових кораблів неможливо виконати через тяжке фінансове становище та відсутність зарубіжних комплектуючих.

Про це свідчать документи, опубліковані Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що АТ "Східна верф" у Владивостоку, яка має виконати держзамовлення на загальну суму 35 млрд руб., у тому числі будівництво та постачання двох морських танкерів та двох малих ракетних кораблів, на початок квітня через скрутне фінансове становище призупинила всі роботи та звільняє працівників.

Відсутні іноземні комплектуючі для продовження робіт з будівництва військових кораблів і систем для них, а знайти російські або азіатські замінники неможливо. Крім того, з тієї ж причини зупинено виробництво порохових набоїв для морської артилерії.

Безумовно, ВПК РФ, попри заяви керівництва країни-агресора, залишається залежним від імпортних високих технологій, а внаслідок санкцій Росія не може виробляти сучасну зброю.

Раніше президент США Джо Байден підписав чергові законопроекти, які передбачають запровадження додаткових санкцій проти Росії та Білорусі.