RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Завезли контрабандою: Росія отримала з Іраку зброю та техніку для війни проти України

За допомогою іранських мереж контрабанди зброї, Росія отримала боєприпаси та військову техніку з Іраку та Ірану, щоб воювати в Україні.

Про це інформує The Guardian.

Зокрема до РФ надійшли РПГ та протитанкові ракети, а також реактивні систем залпового вогню бразильської розробки. Крім цього, ракетний комплекс Bavar 373 іранського виробництва, схожий на російський С-300, також було передано Москві владою Ірану.

Наголошується, що такі дії РФ мають величезні наслідки для спрямування та обсягу торгівлі у сфері міжнародного обороту зброї.

"Використання злочинного світу, що займається незаконним обігом зброї, означатиме різке зрушення у російській стратегії, оскільки Москва змушена спиратися на Іран, свого військового союзника в Сирії, після нових санкцій, спричинених вторгненням в Україну", – пише видання.

За словами наукового співробітника Близькосхідного центру Карнегі Моханеда Хаге Алі "збройова угода" РФ із країнами Близького сходу пояснюється підтримкою країни-агресора в умовах жорстких санкцій. Зокрема, Іран залежить від режиму Путіна.

"Якщо режим Путіна буде дестабілізований, це матиме величезні наслідки для Ірану, особливо в Сирії, де Дамаск залежить від російської авіаційної підтримки, а Росія координує свої дії, щоб уникнути прямого конфлікту між ними та Ізраїлем", – пояснює Моханед Хаге Алі.

Раніше ми писали, що у РНБО оцінили ймовірність застосування хімічної зброї Росією.