RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

У Росії вже діє "партизанський" легіон – готовий зі зброєю боротися проти Путіна

На території Росії з'являються осередки легіону "Свобода Росії", що складається з росіян, які борються проти режиму кривавого президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомив радник глави офісу президента Олексій Арестович в ефірі Youtube-каналу Фейгін Live.

"Вже є легіон "Свобода Росії", який діє на території Росії. Це був другий етап. Це було неминуче. Ми цим не керуємо", - наголосив він.

Арестович додав, що осередки легіону почали організовуватись у різних регіонах РФ. За його словами, не всі громадяни Росії, які хотіли б вступити до легіону, можуть доїхати до України, тому вирішили організовувати опір режиму Путіна на місцях.

"Процес вже автоматично запустився. Ми туди не влазимо і не вважаємо за потрібне втручатися. Росія вже піднімається на збройну боротьбу", - резюмував Арестович.

Нагадаємо, легіон "Свобода Росії" складається з росіян, які служать у Збройних силах України. Він був сформований у березні 22-го року з роти (більше 100 осіб) армії Росії, які добровільно перейшли на українську сторону. Здебільшого до нього входять військовослужбовці ЗС Росії, і навіть інших росіян, котрий іноді білорусів, які раніше не входили у такі формування.

Як повідомляв "Апостроф", міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес висунув припущення, що 9 травня Володимир Путін зробить важливе повідомлення, яке може стосуватися оголошення нової війни та боротьби зі "світовим нацизмом".