RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Більше 30% території Росії": російські рейкові партизани поділилися картою опору

Російські рейкові партизани стверджують, що організований антивоєнний опір у Росії нині покриває понад 30% території країни.

На каналі антивоєнного партизанського руху "Зупини вагони" з'явилася карта залізничного опору, згідно з якою можна виділити чотири виражені осередки опору: у Центральному та Північно-Західному федеральних округах, а також на Уралі та на Далекому Сході.

Партизани уточнюють, що на даний момент у Росії діє два види залізничного опору: організований та хаотичний, у якому може взяти участь кожен бажаючий.

"Організоване — невеликі закриті "клуби", які займаються складнішими диверсіями: закладають вибухівку, пускають поїзди під укіс тощо. Це потребує планування і серйозніших заходів безпеки", — пишуть активісти. Також вони уточнюють, що на карті виділено регіони, де діє саме організований опір.

У Росії діє щонайменше 20 організованих груп рейкових партизанів. Цікаво, що географія залізничного опору майже повністю збігається з географією пожеж на заводах та складах зброї після 24 лютого. Ці підпали міжнародні журналісти також пов'язують із російсько-українською війною.