RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Топ-чиновники Росії йдуть у відставку через Путіна

У Росії 10 травня подали у відставку чотири губернатори - Томської, Саратовської, Кіровської областей та республіки Марій Ел, а глава Рязанської області заявив, що не балотуватиметься на новий термін. Причина – в економічних санкціях проти РФ.

Про це повідомляє Reuters.

Вибори у всіх п'яти регіонах мають відбутися у вересні. Декілька з цих губернаторів представляють регіони, в яких правлячий блок "Єдина Росія" набрав мало голосів на парламентських виборах минулого року.

Глава аналітичного центру Центру розвитку регіональної політики у Москві Ілля Гращенков заявив, що Кремль звільняє слабких губернаторів на тлі погіршення економічних перспектив країни, спричиненого західними санкціями.

"Необхідно реструктурувати економіку, особливо в тих регіонах, де західний економічний вплив був значним. Ці губернатори мають бути замінені на молодші альтернативи", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", глава американської Нацрозвідки Авріл Хейнс заявила, що президент РФ Володимир Путін через безуспішну "спецоперацію" в Україні може оголосити військовий стан на території Росії та розв'язати війну на окупованій частині Молдови.