RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Пушилина не шкода: як Москва зробила ватажка ДНР гінцем із поганими новинами

Ватажок бойовиків із окупованого Донецька заявив, що Україна нібито використовує заборонені методи ведення війни, тому так звана "ДНР" просить у Путіна "додаткові союзницькі сили". У такий спосіб Пушилін озвучує прохання російських військових, які не мають хоробрості самостійно заявити, що не справляються із ЗСУ.

"Апостроф" з'ясовував, чому ватажка бойовиків Пушиліна обрали в якості гінця з поганими новинами та яку провокацію замислили в Кремлі.

За словами журналіста Сергія Гармаша, російське військове командування не хоче признавати, що навіть з величезною кількостю особового складу та важкої техніки воно не справляється із Збройними Силами України, і не може просити про допомогу. Однак цю роль доручили ватажку так званої "ДНР" Пушиліну.

"Йому прислали з Москви, так званого, прем'єр-міністра і навіть першого заступника голови його адміністрації. Він повністю підневільна людина і він не озвучуватиме заяви, які не вигідні комусь із Росії. Хтось із військових не може прямо попросити Путіна про підкріплення. Ніхто не хоче бути гінцем з поганими новинами і визнати, що не справляється. Тому через Пушиліна можуть просити нових військових сил. Пушиліна не шкода. А вони не справляються. Маленька Авдіївка та Мар'їнка, які є практично передмістями Донецька, стільки часу обороняються, і не можуть їх взяти. А навіть якщо підкріплень не дадуть, то знімається відповідальність за те, що неефективно йде наступ", - сказав "Апострофу" Гармаш.

Водночас, на переконання експертів, становище самого Пушиліна погіршилося, оскільки він втратив довіру російського керівництва. Так званий уряд терористичного квазідержавного утворення "ДНР" уже відправили у відставку, а відставка самого Пушиліна також вже, певно, не за горами, так вважає військовий експерт Олег Жданов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в "ДНР" розігнали "уряд" та призначили нового "гауляйтера", якого пригнали з Москви.