RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Готуються воювати з Китаєм? На Далекому Сході РФ відбуваються дивні речі

У Благовіщенську Амурської області, що межує з Китаєм, влада готує бомбосховища на випадок війни.

Про це йдеться у документі, призначеному для керуючих компаній, який потрапив у мережу.

Читайте також: Спустіли тисячі робочих місць: як мобілізація відбилася на економіці Росії

У ньому влада міста просить підготувати "підземні простори багатоквартирних будинків, незалежно від форм власності та відомчої приналежності до використання для укриття населення".

Примітно те, що метою такої підготовки вказане укриття населення від засобів ураження фугасної та осколкової дії.

Компанії мусять відзвітувати про виконані завдання місцевому управлінню у справах цивільної оборони й надзвичайних ситуацій.

Варто зауважити, що за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у Владивостоці тамтешня влада готується до масштабних акцій непокори через протидію місцевих жителів мобілізаційним заходам.

Як повідомляє ГУР, на Далекому Сході поліція зі спецслужбами планує заходи з протидії ймовірним акціям непокори та посилення поліцейського режиму.

"Місцева влада Владивостока приморського краю РФ готується до можливих акцій масової непокори. Ці побоювання пов’язані з жорсткою протидією місцевого населення діям та заходам мобілізації на території краю", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, мають намір перевірити працездатність систем відеоспостереження установ та організацій Владивостоку з наданням дистанційного доступу правоохоронцям. Упродовж найближчих місяців навіть на санкціонованих владою масових заходах встановлюватимуть рамкові металошукачі на входах.

"Наразі переважна частина місцевого населення не підтримує проведення так званої "спеціальної військової операції" та мобілізаційних заходів на території краю. Причинами такої є проживання в регіоні значної кількості етнічних українців та втратами ЗС РФ в ході бойових дій", - зауважили в ГУР.

Раніше ми писали, що Росія відправила у Луганську область велику кількість мобілізованих та зеків, щоб прорвати оборону Збройних сил України. Цю категорію військових не жаліють, а кидають першими в атаки.