RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Навіщо Росія так часто піднімає повітря МіГ-31: експерт вказав на хитрість окупантів

Періодично по всій Україні лунають тривоги через активність винищувача МіГ-31К, що є носієм гіперзвукових ракет Х-47М/2 "Кинджал", які українська ППО не може перехопити – таку тактику ворог може застосовувати із метою відвернення уваги української ППО.

Таку думку на своєму YouTube-каналі висловив військовий експерт Олег Жданов.

Читайте також: Такої кількості ракет давно не було: українців попередили про масований удар та назвали терміни

За його словами, під час польоту МіГ-31 Росія може запустити інші крилаті ракети по Україні.

"Річ не у ракеті "Кинджал". От піднялись у повітря літаки МіГ-31, у Росії бачать, що ми не вмикаємо повітряну тривогу і у цей момент роблять залп з "Іскандерів" чи інших крилатих ракет. От наша ППО не у бойовій готовності, а ракети у цей час прилетіли. Це все відбувається у комплексі. А тому ми не можемо ігнорувати загрози. Бо цей МіГ-31 може бути для того, щоб відвернути увагу. І поки ми думаємо, вмикати ППО чи ні, на нас уже летить крилата ракета. У подальшому, коли в нас буде багатоешелонна система ППО, сподіваюсь ми зможемо адекватно на це реагувати", - пояснив експерт.

Раніше ми писали, що у ніч проти 1 березня в Україні знову було неспокійно - у низці областей пролунали сирени, після чого стало відомо про наближення "шахідів" та невідомих об'єктів. На Полтавщині пролунали вибухи.